Future fashion

Future Fashion

Your Personal Shopper is a secondhand Robot

-

Heb je weer teveel in je kledingkast liggen dat je amper draagt? Dit is het perfecte excuus om deze weer eens uit te ruimen! Kom je oude kleding inleveren en krijg in ruil hiervoor nieuwe tweedehands kledingstukken terug.

Door jouw persoonlijk smaak en maten op te geven gaan de mensen van “Future Fashion” op basis van computermodellen uit een hoop tweedehands kleding iets voor jou vinden.

Deze nieuw uitgezochte set kun je de 22ste weer komen ophalen bij de Keilewerf. Je kunt er ook voor kiezen het te laten opsturen maar dan betaal je wel de verzendkosten. Ook als je toevallig net al je oude kleding hebt weg gedaan maar nog geen vervanging hebt, kun je gebruik maken van de service. Je betaalt dan wel 8 euro voor je nieuwe setje.

‘Future Fashion’ is een project dat de koop ervaring van tweedehands kleding verbetert. Het doel is dat hierdoor ook mensen, die geen zin hebben om door een onoverzichtelijke hoop te zoeken, tweedehands kleding gaan kopen. Zo wordt alle kleding maximaal gedragen voordat het onherroepelijk stuk gaat en gerecycled moet worden.

Er wordt onderzocht hoe dit kan worden bereikt met computertechnologie. De kledingstukken worden gefotografeerd en er worden beeld analyses uitgevoerd. Hiermee trachten de mensen van Future Fashion op een wiskundige manier uit te zoeken wat “stijlvol” is, of “past”.

Hun visie is om een AI te bouwen die mensen als een soort mode adviseur tweedehands kleding aan kan raden die bij hen past.

Future Fashion is een project van Gaspard Bos, die met zijn design bureau New State of Matter kantoor houdt op de Keilewerf, en Fako Berkers, programmeur/artiest/ondernemer die met zijn bedrijf Data Scope mensen uit hun filter bubbel redt.

New State of Matter en Future Fashion worden ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Deelregeling Talentontwikkeling.